‘Ik’, als in ‘wij met z’n drieën’

Balans kan niet alleen in je hoofd, alleen in je lijf, alleen in je hart! Deze ikken werken onlosmakelijk met elkaar samen. Weliswaar regeert er soms één, maar wanneer je je in balans en in je kracht wilt voelen, dan mag je ze alle drie evenveel aandacht geven. Ze zijn zó waardevol, maar je moet ze wel de taken laten uitvoeren die echt bij ze passen, want wanneer je je ego (je hoofd) de taken van je ziel (je hart) laat overnemen, gaat je lichaam het je laten zien!

Wanneer je beslist met je hoofd, dan voel je in je lichaam dat dat niet helemaal met je hart resoneert. Wanneer je beslist met je hart, dan kan het zijn dat je hoofd tegensputtert, maar je lichaam helpt je herkennen dat je op het juiste spoor zit! Geef ze alle drie de aandacht om te spreken, en jullie band zal sterker worden en groeien!

Om helemaal in balans te zijn, is een goede samenwerking prettig tussen je lichaam, je ego en je ziel. Nu is het natuurlijk door invloeden van buitenaf en dagelijkse gebeurtenissen moeilijk om altijd maar in balans te zijn, en dat hoeft ook helemaal niet, maar als je beseft hoe het in elkaar steekt, is het wel gemakkelijker om jezelf weer terug te brengen naar een prettige staat van evenwicht en kun je gemakkelijker herkennen wat je uit balans bracht en dus ook gemakkelijker weer in de juiste vibratie te komen.

Je lichaam is je tijdelijk te leen, maar zonder dit lichaam houdt je leven hier op. Je moet het er dus mee doen, dus waarom niet op een zo prettig mogelijke manier? Zorg er goed voor, hou ervan, geniet ervan en mee, dan zal je ziel er ook het meest aan hebben. Er zijn ook veel yogahoudingen die het contact tussen deze drie verbeteren en versterken.

Je ego, je gedachten en je hersenen zijn heel erg belangrijk. Ze zorgen ervoor dat je doet wat je moet doen, dat je je afspraken nakomt, dat je stof kunt leren, dat je kunt communiceren, maar als je te veel je ego aan het woord laat en alles rationaliseert, dan raakt het evenwicht zoek. Dan kan het zo zijn dat je een stukje van jezelf overslaat en uiteindelijk alleen doet wat hoort, of wat je denkt dat goed is, maar niet per se wat goed voor jou is.

Je ziel, je echte ik, je ware gevoelens, je essentie: het stukje in deze drie dat oneindig veel verder gaat dan je nu kunt beseffen. Als deze in balans is met je je lichaam en je ego, kun je veel bereiken en zal je leven verlopen volgens zielenafspraken en zul je het maximale uit dit leven halen. Maar met alleen je ziel kom je er in deze incarnatie niet, dus deze drie-eenheid is je gereedschap tot een succesvol, liefdevol, evenwichtig, tevreden leven (soms met obstakels, maar dat is soms ook juist de bedoeling). Het zorgt ervoor dat je in ieder geval het maximale eruit kunt halen en je lessen kunt leren die je met jezelf en je gids afgesproken hebt. Je mag de energie en de wet van de aantrekkingskracht leren kennen en je laten leiden op deze mooie reis!

Ik help je heel graag dit bij jezelf te leren herkennen en te kijken hoe we dit werkbaar kunnen maken voor jou!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply