Geef jezelf toestemming

We geven allemaal, we verwachten allemaal en we worden allemaal teleurgesteld. Wanneer je iets van iemand verwacht, en diegene geeft of doet het niet, dan kun je je teleurgesteld voelen. Maar wat als we nou eens helemaal niets verwachten en alleen alles wat we nodig hebben aan onszelf geven… Heerlijk! Dat betekent dat alles wat een ander je dan zomaar, ineens, onverwacht geeft een cadeautje is!
Wat een genot, al die cadeautjes die zomaar uit de lucht vallen. Dat is genieten zeg! Zie het zo: in je hart zit een gat. Dat gat wil gevuld worden. Dat heb je nodig. Jij wil graag dat een ander dat gat vult, maar zelfs als een ander dat met liefde doet: diegene weet niet hoe groot het gat is, dus elke keer dat iemand iets voor je doet, slurpt je hart het op, maar het is nooit gevuld, dus je voelt je teleurgesteld. Je hart heeft nog steeds honger, dus jij gaat nog meer voor anderen doen, zodat ze je nog meer geven, maar het is nooit genoeg. Het kost je zoveel energie, maar je blijft teleurgesteld.
Stel je eens voor dat jij ervoor kiest om altijd het gat in je hart eerst te vullen met zelfliefde, acceptatie, dankbaarheid en erkenning. Jij eerst; altijd! Dan is het gat in je hart gevuld en straal je moeiteloos zoveel liefde en acceptatie uit, dat je omgeving niet anders kan dan die moeiteloos terug te geven, maar nu kun je ervan genieten en zijn het cadeautjes! Je krijgt energie en liefde en je hebt het niet eens nodig! Dus het is allemaal overvloed om te delen. Hoe heerlijk is dat! Geef jezelf toestemming om jezelf altijd op nummer 1 te zetten, dan profiteert iedereen daar moeiteloos van mee!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply