De magische maan en haar cyclus

De maan en haar cyclus hebben enorm veel invloed op de mens. Als je hiervan op de hoogte bent en haar volgt, kun je hier je voordeel mee doen. Soms zul je ineens snappen waarom je even ogenschijnlijk uit evenwicht was, of je verbaast je over hoe krachtig je je ineens voelt. Ook kun je er alvast rekening houden wanneer je dit doet; als je wil gaan vasten bijvoorbeeld.
Bij volle maan is het heel goed om in het maanlicht te baden (kan gewoon achter glas) of lekker buiten, en voel hoe je letterlijk oplaadt, en oliën, stenen en kristallen kun je opladen in het maanlicht. Ook als je slechte gewoonten wilt loslaten, kun je dit bijvoorbeeld het beste doen bij een afnemende maan. Zo zijn er talloze situaties waarbij de maan en haar cyclus je van dienst kunnen zijn. Begin maar met de maan af en toe te bekijken en te voelen wat die met je doet. Als je er specifieke vragen over hebt, wil ik je natuurlijk altijd meer vertellen.
– Nieuwe maan (0-45 graden voor de zon). 
Soms is hij te zien als een heel dunne sikkel aan de rechterkant, maar vaak is er niks te zien. 
Deze maan komt op met zonsopgang en gaat onder met zonsondergang, en zal het beste te zien zijn vlak voor zonsondergang. Haar energie is die van een nieuwe lente, en het is dus de beste tijd om iets nieuws te beginnen.
Het associatiewoord is ‘zaad’, en het kan zijn dat je impulsiever bent en vol van nieuwe ideeën.
Gedurende deze korte tijd is er een opmerkelijke invloed op mensen, dieren en planten. Wie in deze tijd bijvoorbeeld een dag niet eet, voorkomt talloze ziekten, omdat het ontgiftingsvermogen van het lichaam dan zijn hoogste niveau bereikt. Zieke bomen kunnen door snoeien op deze dag weer gezond worden.
– 
Wassende maan (45-90 graden). 
De maan is voor een kwart aan de rechterkant verlicht. Ze komt halverwege de ochtend op en gaat halverwege de avond onder. Haar energie is die van de bewustwording over zaken die je wel of niet (meer) wilt.
Het associatiewoord is ‘ontspruiten’, en je zult het nu belangrijk vinden om voor je mening uit te komen. Alles wat aan het lichaam wordt toegevoegd, alles wat het lichaam opbouwt en sterkt, werkt gedurende deze twee weken dubbel zo goed. Hoe meer de maan wast, des te ongunstiger verloopt de genezing van wonden en operaties. De 

ontwikkeling die het beste werkt bij een wassende maan: 7 tot 14 dagen na de nieuwe maan. 
Opbouwende liefde, voorspoed, succes, vriendschap en geluk.


– Volle maan: 3,5 tot 10,5 dagen na de wassende maan. 
Alle ontwikkeling voor de krachttijd van afmaken of voltooiing; paranormaal werk.

- Eerste kwartier (90-135 graden). 
De hele rechterhelft van de maan is nu verlicht. Ze komt op rond het middaguur en gaat rond middernacht onder. Haar energie is die van ontplooien van je ideeën en plannen. Soms neem je hierdoor iets te veel hooi op je vork of ondervind je wat tegenstand, maar dat is nu niet zo erg.
Het associatiewoord is ‘groei’. Je zult nu de kans grijpen om ideeën vorm te geven of om problemen op te lossen.
– 
Gibbonsmaan (135-180 graden). 
De maan is nu voor 3/4 deel rechts verlicht. Ze komt halverwege de middag op en gaat halverwege de nacht onder. Haar energie is die van het overzien van je acties en het begrijpen ervan.
Het associatiewoord is ‘knop’. Je zult nu meer via je intellect bezig zijn dan hiervoor en gemakkelijk de details kunnen afwerken.
– 
Volle maan (180-225 graden)
. De maan is nu volledig rond en verlicht. Ze komt op rond zonsondergang en gaat onder bij zonsopkomst. De aarde staat nu tussen de zon en maan in. Haar energie is die van het zien van de resultaten en de antwoorden op je vragen.
Het associatiewoord is ‘bloesem’. Het kan zijn dat je wat moeite hebt tussen de balans in je emoties en de buitenkant van je karakter. ‘Maanzieke’ mensen gaan slaapwandelen, verliefde mensen kunnen niet slapen, wonden bloeden sterker dan anders, de op deze dag verzamelde kruiden hebben meer kracht, bomen die nu gesnoeid worden kunnen afsterven, er zijn meer gewelddadigheden en ongelukken en verloskundigen maken overuren.
– 
Afnemende maan (135-90 graden achter de zon). 
Nu is 3/4 aan de linkerkant van de maan verlicht.
Deze maan komt halverwege de avond op en gaat halverwege de volgende ochtend onder. De energie die ze hierbij uitstraalt, is nodig voor het afronden van je zaken en het delen van je ervaringen.
Het associatiewoord is ‘vrucht’. Je zult waarschijnlijk nu meer dan anders de behoefte hebben om te praten en te delen met anderen. Operaties lukken nu beter dan anders, bijna al het (huishoudelijke) werk gaat gemakkelijker en al eet je meer dan normaal, je komt er minder hard van aan dan in andere perioden. Veel werkzaamheden in de tuin en natuur verlopen voorspoedig of leiden tot gunstige resultaten (zoals het veredelen van fruitbomen).

- Laatste kwartier (90-45 graden). 
Nu is de hele linkerhelft van de maan verlicht. Je zult haar kunnen zien opkomen rond middernacht en ze gaat rond het middaguur onder. Haar energie is die van het analyseren en het doorzien van de processen van je persoon.
Het associatiewoord is ‘oogsten’. Je zult in deze tijd meer tijd nodig hebben om je te kunnen terugtrekken.

- Balsemieke of Karma Maan (45-0 graden). 
De sikkel is nu vrijwel niet meer te zien en zit aan de linkerkant. 
De maan komt halverwege de nacht op en gaat halverwege de middag onder. De energie die nu vrijkomt, geeft je de kans om de geleerde lessen toe te passen in je leven.

No Comments

Leave a Reply