Dankbaarheid

Dankbaarheid is de kern en de essentie van alles. Je goed voelen, je droomwerkelijkheid creëren,
goed slapen, fijn dromen, lief zijn voor jezelf, liefde ontvangen, plezier in je werk hebben, noem maar op: als je op de vibratie van dankbaarheid zit, dan kan alles en komt alles naar je toe.

Oefening om dankbaarheid in je leven toe te laten

Begin en eindig je dag met je zegeningen. Bedank als je wakker wordt het universum of jezelf, dat je zo heerlijk geslapen hebt, dat je zo’n lekker bed hebt, dat je zo een fijne dag gaat hebben, dat je zo gezond bent, dat je zo een liefdevolle omgeving hebt enzovoort. Kun je echt even niks bedenken: dat je zomaar vanzelf ademt zonder er moeite voor te doen, dat de zon elke dag weer vanzelf opkomt (al is het soms achter de wolken). Er is altijd wel iets te vinden waar je dankbaar voor kunt zijn!

En bedank, voordat je gaat slapen, alles wat er in je opkomt waar je dankbaar voor bent voor die dag. Adem hierbij lekker een aantal keren diep in en uit. Voel de dankbaarheid tot diep in je buik doordringen. Ook wanneer je iets hebt meegemaakt wat niet zo leuk was: voel de waardering dat deze situatie op je pad is gekomen, al is het alleen maar om te beseffen hoe je het graag anders zou willen ervaren in de toekomst. Schrijf het eventueel op om het meer kracht mee te geven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply