Ben jij de DJ op jouw emotiefeestje?

WHAAA! Ken je dat? Dat je emoties je om de oren vliegen of zomaar uit een hoekje lijken te kruipen en je aan te vallen? Zonder aankondiging ineens een happy kriebel, een giechel of… toch niet zo fijn: verdriet, boosheid, jaloezie, afgunst, algehele sipheid. Ik had wel eens van die dagen dat ik gewoon verzoop in de drama van het verhaal en dacht: ‘Ja, ik heb nou eenmaal emoties…’ Mmm… Wat heerlijk dat ik ontdekt heb dat het allemaal niet zo groot hoeft te zijn. Ik heb geen 100 emoties met een eigen wil, maar een emotioneel geleidesysteem, net als een schuif op een mengpaneel. Wanneer de schuif omhoog staat, ben ik extatisch, en als de schuif naar beneden is, ben ik totaal ongelukkig. En alles daartussenin. Wanneer ik mij niet goed voel, betekent het gewoon dat mijn schuif niet goed afgesteld staat. Natuurlijk kan hij niet altijd helemaal omhoog staan, en dat hoeft ook helemaal niet, want verdriet en boosheid mogen er ook zijn, maar wel wanneer het bij mij past op dat moment. Dus wanneer ik het gevoel heb dat ik in algehele sipheid blijf hangen, ga ik naar mijn gevoel en kijk ik of ik daar een reden voor kan voelen, geef ik daar aandacht, liefde en erkenning aan en zet mijn schuif waar ik die hebben wil. Zo, dat lucht op! Wat fijn om controle te hebben! Ik ben de DJ op mijn eigen emotiefeestje…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply